چیزهای زیادی زیر پوشش سیستم های نقطه فروش (POS) امروزی در حال انجام است. آنها علاوه بر پردازش خریدها، بینشی در مورد روند فروش، بهره وری کارکنان، سطح موجودی، ترجیحات مشتری و موارد دیگر ارائه می دهند. یک سیستم POS مدرن با قابلیتهای چند کاناله میتواند عملیات را بهبود بخشد، با سایر سیستمهای تجاری یکپارچه شود، سودآوری را افزایش دهد و برای بسیاری از صنایع عمودی، از استارتآپهای تجارت الکترونیک گرفته تا سالنها و رستورانها، متمایز شود.در این مقاله به معرفی نقش POS در تجارت الکترونیک می پردازیم:
یک خردهفروش کفش را در نظر بگیرید که هم به صورت آنلاین و هم فروش آفلاین دارد. یکی از مشتریان آنلاین، کفشهایی را که میخواست پیدا کرد، اما سفارش را تکمیل نکرد، زیرا سایزش تمام شده بود. چند روز بعد، مشتری وارد فروشگاهی میشود - که همان روز صبح کفشهای مورد نظر را در اندازه او دریافت کرد.
با یک سیستم POS همهکانالی، همکاران میتوانند به دستگاههای موبایلی مجهز شوند که به موجودی فعلی متصل میشوند و پیشنهاد پیدا کردن کفشها را میدهند. این یک برد برای مشتری، فروشنده و کسب و کار است. حتی بهتر از آن، یک اپلیکیشن موبایلی که مشتری رو به رو است، می تواند به خریداران اجازه دهد وقتی وارد فروشگاه می شوند، اندازه ها و سبک های موجود را مرور کنند، و نیاز فروشندگان را برای بررسی موجودی به عقب و جلو بی نیاز می کند.
نقطه فروش (POS) چیست؟
نقطه فروش پوز مکانی است که در آن مشتری برای کالا یا خدمات پول پرداخت می کند. این فرآیند با سیستم نقطه فروش (POS) ایمن تر و روان تر خواهد بود. در سطح پایه، یک سیستم POS شامل سخت افزار و نرم افزاری است که برای پردازش و ردیابی تراکنش ها با هم کار می کنند. آنها توسط مشاغل مختلف از گل فروشی های محله گرفته تا رستوران ها و زنجیره های خواربار فروشی استفاده می شوند. شرکتهایی که فروش آنلاین و آفلاین دارند، سیستمهای POS را ترجیح میدهند که با پلتفرمهای تجارت الکترونیک آنها ادغام میشوند.
سختافزار POS شامل پایانههایی با نمایشگر، چاپگرهای رسید و قابلیتهای ثبت امضا است که تراکنشها را پردازش میکند و همچنین ابزارهای اضافی مانند اسکنر بارکد، ترازو و چاپگرهایی که قادر به تولید رسید و برچسب هستند.تبلت ها و تلفن های هوشمند به طور فزاینده ای به عنوان دستگاه سخت افزاری اولیه برای سیستم های POS استفاده می شوند.

نرم افزار نقطه فروش (POS) چیست؟
نرم افزار POS موتوری است که به سخت افزار POS اجازه می دهد تا تراکنش ها را کامل کند. حداقل، این نرم افزار قیمت محصول یا خدمات خریداری شده را به اضافه کلیه مالیات ها و هزینه های مربوطه محاسبه می کند، پرداخت های کارت اعتباری را پردازش می کند و رسیدها را به صورت فیزیکی یا از طریق ایمیل صادر می کند. علاوه بر این، نرم افزار POS امروزی می تواند روند فروش، سطح موجودی و ساعات کار کارکنان را ردیابی و گزارش دهد. برخی به صورت اختیاری اطلاعات مشتری، مانند آدرسهای ایمیل را دریافت میکنند که میتوانند به سابقه مشتری اضافه شوند و برای ابتکارات بازاریابی استفاده شوند.
نرمافزار Omnichannel POS با مدیریت مرکزی سفارشها بدون توجه به اینکه از کجا منشأ میگیرند و هماهنگسازی انجام از مکانهای مختلف به کسبوکارها کمک میکند کارآمدتر و سودآورتر عمل کنند. قابلیتهایی که باید جستجو کرد عبارتند از ردیابی و بهروزرسانی تغییرات در سطح موجودی، تنظیم قیمت بر اساس فروش یا تخفیف، برآورده کردن نیازهای مشتریان B2B و گرفتن اطلاعات وفاداری.
برخی از نرمافزارهای POS میتوانند با سیستمهای تجاری پشتیبان شرکت، مانند نرمافزار حسابداری برای تولید گزارشهای مالی دقیق و بهروز، یکپارچه شوند.

خوراکی های کلیدی
سیستمهای POS امروزی بیشتر از پردازش تراکنشهای مشتریان انجام میدهند، اگرچه این یک قابلیت حیاتی است.یک سیستم POS شامل نرمافزاری است که خریدها را پردازش میکند، یکپارچه با سختافزار، مانند صفحه نمایش، چاپگر رسید و اسکنر بارکد.
نرم افزار در سیستم های POS مبتنی بر ابر به طور فزاینده ای از طریق اینترنت قابل دسترسی است، که امکان به روز رسانی و نگهداری آسان تر و سرمایه گذاری اولیه کمتر را فراهم می کند.سیستمهای POS موبایل، که معمولاً از تبلت یا گوشی هوشمند برای پردازش تراکنشها استفاده میکنند، در حال افزایش محبوبیت هستند.
شرکتهایی که در فروشگاههای فیزیکی و آنلاین به مشتریان خدمات ارائه میدهند، به سیستمهای POS نیاز دارند که با پلتفرمهای تجارت الکترونیک آنها یکپارچه شده و قادر باشند اطلاعات را از یک پایگاه داده واحد برای موجودی، قیمتگذاری و سوابق مشتریان جمعآوری کنند.
نقطه فروش (POS) توضیح داده شده است.اصطلاح «نقطه فروش» یا POS به سیستمی از سختافزار و نرمافزار یکپارچه اطلاق میشود که به کسبوکارها اجازه میدهد تا تراکنشها را به طور مؤثر پردازش کنند. علاوه بر این، سیستمهای POS قابلیتهایی را ارائه میکنند که میتوانند به صاحبان کسبوکار کمک کنند تا عملیات خود را بهبود بخشند - فکر کنید با استفاده از واحدهای ذخیرهسازی سهام (SKU) فروش را به طور دقیق ردیابی کنید و در مورد سطوح موجودی و فروش کارکنان گزارش دهید تا کمیسیونها را در صورت لزوم محاسبه کنید.
سیستم های POS چگونه کار می کنند؟
هنگامی که مشتری کالایی را برای خرید انتخاب می کند، معمولاً با اسکن بارکد یا وارد کردن دستی کد محصول، به سیستم POS وارد می شود. سپس این سیستم قیمت های جاری را برای همه اقلام به اضافه مالیات فروش قابل اجرا، کارمزدها و سپرده ها محاسبه می کند. مشتری در مورد روش پرداخت تصمیم می گیرد و سیستم تراکنش را تکمیل می کند.پس از تکمیل تراکنش، سیستم POS می تواند رسید را چاپ کند یا آن را برای مشتری ایمیل کند.

سیستم POS چه کاری انجام می دهد؟
اساساً یک سیستم POS معاملات فروش را پردازش و ثبت می کند و رسیدها را ارائه می دهد. اما سیستمهای POS همهکانالی که به طور بومی با راهحلهای تجاری عملیاتی شما مرتبط هستند، کارهای بیشتری انجام میدهند.

1-تجزیه و تحلیل داده ها:
سیستم های POS فروش را به صورت دانه بندی ثبت می کنند و می توانند داده هایی را برای تجزیه و تحلیل روند فروش ارائه دهند و به کسب و کار کمک کنند تا قیمت و سطوح انبارداری بهینه را تعیین کنند، به طور موثرتر بازاریابی کنند و زنجیره های تامین را بهینه کنند.
2-ردیابی موجودی:
سیستمهای POS همچنین سطوح موجودی را ردیابی میکنند و ممکن است هشدارهایی را زمانی که موجودی به آستانه مشخصی میرسد و زمان آن است که محصولات را قبل از اتمام موجودی مجدد سفارش دهید، صادر کنند که به طور بالقوه بر رضایت مشتری تأثیر میگذارد.
3-کمکهای منابع انسانی و حقوق و دستمزد:
برخی از سیستمهای POS به کارگران ساعتی اجازه میدهند تا در زمان ورود و خروج و محاسبه فروش توسط کارمند یا پورسانتهای به دست آمده را محاسبه کنند.علاوه بر این، سیستمهای POS قوی نیز بازپرداختها را میپذیرند و پردازش میکنند و قیمت هر SKU را بهروز نگه میدارند تا فروش یا تخفیفها را منعکس کند. سیستمهایی که با پلتفرمهای تجارت الکترونیک ادغام میشوند، خردهفروشان را قادر میسازد تا از مدل محبوب BOPIS یا خرید آنلاین، خرید در فروشگاه، استفاده کنند.
چرا سیستم های POS مهم هستند؟
سیستمهای POS به کسبوکارها این امکان را میدهد تا سریع و دقیق خریدهای مشتریان را پردازش و ثبت کنند. در حالی که انجام فروش به صورت دستی امکان پذیر است، انجام این کار ناکارآمد و مستعد خطا و تقلب است. مشتریان به این عادت کردهاند که میتوانند به سرعت خریدهای خود را انجام دهند، گاهی اوقات با گزینههای پرداخت بدون تماس، و تمایلی به انجام فرآیند پرداخت دستی طولانی و طولانی ندارند.
برای کسبوکار، سیستمهای POS به شناسایی محصولاتی که محبوبترین محصولات هستند و باید دوباره سفارش داده شوند - شاید در مقادیر بیشتر - کمک میکنند و محصولاتی که فروش خوبی ندارند و شاید باید متوقف شوند، تخفیف داده شوند یا با بازاریابی اضافی پشتیبانی شوند.

سیستم های POS نیز تقلب را کاهش می دهند. از آنجایی که سیستمهای POS بهطور خودکار فروش را ردیابی میکنند، میتوانند تراکنشهای غیرمجاز یا تخفیفهای تایید نشده را شناسایی و علامتگذاری کنند. سیستمهای POS با مدیریت ایمن دادههای حساس، مانند شماره کارت اعتباری، به خردهفروشان در حفظ انطباق با استاندارد امنیت دادههای صنعت کارت پرداخت (PCI DSS) و سایر مقررات کمک میکنند و خطر به خطر افتادن اطلاعات مشتری را کاهش میدهند.
سیستم های POS به طور خودکار مالیات ها و هزینه های فروش مربوطه را محاسبه می کنند. ادغام با سیستم های حسابداری، تولید سوابق مورد نیاز برای پرداخت به موقع و دقیق مالیات را برای خرده فروشان آسان تر می کند.
چه زمانی یک کسب و کار به سیستم POS نیاز دارد؟
هر کسب و کاری که نیاز به پردازش سریع، دقیق، ایمن و کارآمد تراکنش های مشتری داشته باشد از سیستم POS بهره مند خواهد شد. اگر خردهفروشی پرداختهای کارت اعتباری را بپذیرد، استاندارد PCI DSS به نرمافزار POS نیاز دارد تا دادههای دارنده کارت را به درخواستهای تراکنش پرداخت امن تبدیل کند.
اما مواردی وجود دارد که شرکت ها ممکن است فراتر از یک سیستم پایه را انتخاب کنند. این شامل:
1-نیاز به پیگیری کمیسیون یا فروش توسط کارمند:
اکثر سیستمهای POS اطلاعات مربوط به ساعات کار کارکنان را برای استفاده توسط سیستمهای حقوق و دستمزد تولید میکنند. فراتر از آن، برخی می توانند کل فروش را توسط کارمند نسبت دهند تا به مدیران فروشگاه کمک کنند تا بفهمند کدام فروشندگان به طور موثر به مشتریان کمک می کنند. سیستم POS همچنین در مشاغلی که کمیسیون فروش را محاسبه می کنند بسیار مهم است.
2-تیمهای بازاریابی که میخواهند تعاملات مشتری را ردیابی کنند:
بسیاری از سیستمهای POS به کسبوکارها کمک میکنند تا تلاشهای بازاریابی خود را با جمعآوری اطلاعاتی، مانند شمارههای وفاداری مشتری یا آدرسهای ایمیل، که میتواند برای ایجاد پروفایل مشتری منحصربهفرد مورد استفاده قرار گیرد، تقویت کنند. این دادهها به تیمها کمک میکند تا کمپینهای شخصیسازی شده را توسعه دهند، از جمله ایجاد توصیههایی در یک سیستم تجارت الکترونیک بر اساس موارد خریداری شده در فروشگاه.
3-تمایل به یکپارچگی:
برای مشاغل با مکان های متعدد، یک سیستم POS قیمت گذاری ثابت را در فروشگاه ها تضمین می کند. هنگامی که با یک پلت فرم تجارت الکترونیک ادغام می شود، خرده فروشان همچنین می توانند موارد قیمت متفاوت یک محصول را به صورت آنلاین در مقایسه با فروشگاه حذف کنند.
4-چالشهای موجودی:
سیستمهای POS با ادغام در سیستمهای تجاری پشتیبان میتوانند از یک پایگاه داده یکپارچه برای ردیابی موجودی در همه مکانها استفاده کنند. اگر کالایی در یک فروشگاه تمام شود، کارکنان فروش یا مشتریان می توانند محصول را در جای دیگری بررسی کنند و آن را ارسال کنند و فروش را به حداکثر برسانند.
مزایای سیستم های POS
همانطور که بحث شد، از آنجایی که سیستمهای POS به طور دقیق و کارآمد تراکنشها را پردازش و ثبت میکنند، رضایت مشتری را افزایش میدهند، در وقت کارکنان صرفهجویی میکنند، خطاها را کاهش میدهند، حسابداری مالیاتی را آسان میکنند و تقلب را به حداقل میرسانند.

علاوه بر این، آنها:
1-به خردهفروشها کمک کنید تا واقعاً همهکانالی شوند:
خریداران امروزی خواهان تجربههای شخصیشدهای هستند که سطوحی از ثبات را فراهم میکنند، چه در حال خرید آنلاین باشند و چه در فروشگاه. این بدان معناست که خردهفروشهای چند کانالی باید موجودی و قیمتگذاری را همسو کنند، اما تاریخچه سفارش، بلیطها و اولویتها را پشتیبانی کنند تا تجربهای ایجاد کنند که وفاداری مشتری را افزایش میدهد.
2-به فروشندگان کمک کنید تا خود را متمایز کنند:
با پیشرفت تکنولوژی، حتی کوچکترین خرده فروشان می توانند از سیستم های POS خود برای افزودن "هشدارها " مدرن استفاده کنند، مانند قابلیت مشاهده در زمان واقعی به موجودی و تاریخچه مشتری، که همکاران فروشگاه را مجهز به اطلاعات لازم برای فروش متقابل/فروش متقابل و ارائه توصیه های هوشمندانه محصول.
3-دادههای بیشتری را جمعآوری کنید و هوشمندانهتر از آنها استفاده کنید:
با یک سیستم POS، خردهفروشان میتوانند بینشی در مورد عملکرد فروشگاه، عادات خرید مشتری، عملکرد اعضای تیم، SKUهایی که در حال رشد و کاهش محبوبیت هستند و اشکالات موجودی که میتواند نشان دهنده اختلالات زنجیره تامین باشد، به دست آورند. آنها میتوانند KPIهای موجودی را که مهم هستند، زیر نظر داشته باشند.
4-به دست آوردن ادغام قوی:
داده های سیستم های POS ممکن است به طور خودکار با سیستم برنامه ریزی منابع سازمانی (ERP) شرکت، برای ردیابی اقلام موجود در انبار، قیمت گذاری و عملکرد فروشگاه، و همچنین با سیستم های مدیریت ارتباط با مشتری (CRM) برای ردیابی از همگام سازی شوند. ترجیحات خریدار، ارزش طول عمر و موارد دیگر. این باعث می شود بیشترین سرمایه گذاری در سیستم های تجاری انجام شود.